Бойко Рашков е провел разговор с президента на България Румен Радев

...
Бойко Рашков е провел разговор с президента на България Румен Радев
Коментари Харесай

Бойко Рашков гневен на чистката в МВР, звъни на Радев: Осовобождават се квалифицирани кадри

Бойко Рашков е провел диалог с президента на България Румен Радев след рокадите в Министерство на вътрешните работи. Това разгласи самият екс вътрешен министър в предаването " Лице в лице " по БТВ.

 

„ За тези светкавични чистки, които започнаха да вършат като по проект, сякаш някой им беше свел задача на тези длъжностни лица от Министерството на вътрешните работи. Аз уведомих президента, тъй като не можех да приема, че лица, назначени от президента на републиката ще стартират да освобождават висококвалифицирани фрагменти от Министерство на вътрешните работи в навечерието на предварителни избори. Сред тях бяха хора, които бяха взели доста ефективно присъединяване в противодействието на купения избор “, разяснява Рашков.

 

" Следя политическото говорене на представители на настоящето служебно държавно управление. Усещат се опити да кажат - ние какъв брой сме положителни икак ще оправим всичко и какъв брой са неприятни тези, които са били преди нас. Не им прави чест. С огромна част от тях бяхме в две служебни държавни управления и работихме доста добре ", сподели още някогашният Министерство на вътрешните работи началник. И уточни за образец Гълъб Донев.

 

" Аз няма да оценя неговата работа като обществен министър за неприятна. Но виждам по какъв начин някои се пробват да се възползват от този драматичен случай и да се трансферира отговорност към някой, само че да не са те ", добави Рашков.

 

" Опасявам се, че някой желае на идния избор да се даде някаква независимост за пазаруването и продаването на гласове ", безапелационен бе Рашков.

 

И разгласи изказванията на настоящия Министерство на вътрешните работи началник Демерджиев, че по времето на Рашков парцели на Министерство на вътрешните работи са се употребявали за частни празненства като " измислици ".

 

" Колегата, който по едно време щеше да става мой заместител, приказва от тв екрана и нелогично и лъжи. Хем споделя, че би трябвало да се изчакат инспекциите, хем било открито, че са били употребявани служебни парцели за някакви си частни празненства. Имахме единствено един случай, в който служителка от дирекция в Министерство на вътрешните работи, имайки зрелостник, е поискала позволение да употребява ресторантската база в почивна станция на Боровец и е заплатила направените разноски на цени за външни лица. В това няма нищо укоримо ", изясни Рашков.

 

А Демерджиев интерпретирал за свои цел сигнала на Рашков за съответен случай с негов комшия.

 

Рашков разяснява и тематиката с мигрантския нариск по границата. " Мигрантският напън не е български патент, а световен проблем на доста страни. Но естествено страни, които са граници на Европейския съюз като България, има повече пълномощия във връзка със основаването на трудности на непознати жители не по законния ред да минават през зелената граница. Част от тях бягат от режима, в който до момента са живели, а други - по стопански аргументи. Това не е народен проблем, а европейски и международен. Не може да се реши единствено с огради ", сподели някогашният вътрешен министър.

 

" Не единствено у нас, само че и в страни като Гърция, Полша, Литва през този сезон се покачва, и то в пъти, мигрантският напън. Зимата той е търпим и овладян ", добави Рашков.

 

" Ние предприехме много по-драстични ограничения, с цел да може надеждно да се охранява българската югоизточно граница, само че ние, българите, доста елементарно забравяме. А предходните ръководещи ни оставиха оградата в окаяно положение. Ние я ремонтирахме взаимно с министерството на защитата и граничните войски. Прибавихме и спомагателни сили за защитата й от жандармерията, взехме и решение в Министерски съвет военни структури също да оказват помощ във възпирането. Сега виждам, че домовете за мигранти са претъпкани за разлика от времето, в които ние управлявахме ", съобщи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР